Elma Gübreleme
Elma gübreleme, elma bahçesi gübreleme işlemi nasıl yapılır. Elma ağacına, elma bahçesine tabandan, üstten ve yapraktan hangi gübreler, ne zaman uygulanır. Elma için verdiğimiz elma gübresi ne kadar kullanılır. Elmada aylara göre gübreleme yaparken en iyi sonuç veren elma besleme programı hangisidir. Elma tanelerinin iri olması için en etkili büyütücü gübre çeşitleri nedir. Elma fidanlarının ve ağaçlarının hızlı gelişmesi, büyümesi için elma ağacına hangi gübre atılır. Elmaya kalsiyum uygulaması, forsfor uygulaması, potasyum uygulaması ne zaman yapılır. Elma kızartma için bir ilaç var mı yoksa dengeli gübreleme ile elma kızarır mı ? Elma bahçesinde hangi toprak düzenleyici kullanılmalı, ne zaman uygulanmalıdır.
Elma Ağacı Kurumasını Çözen Üreticilerin Tavsiye videoları :
Elma Gübrelemede Toprak Düzenleyici Kullanımının Önemi
Elma gübreleme işleminde toprak düzenleyici kullanımının önemini detaylı şekilde açıklayacağız. Çünkü elma gübrelemede diğer gübrelerin daha etkili çalışması için, hatta boşa gitmemesi için toprak düzenleyici muhakkak verilmelidir. Verdiğiniz gübrelerin toprakta çözülmesi, yavaş salınımlı bir şekilde bitkiye geçebilmesi için, topraktan hızlıca akıp gitmemesi için, ayrıca topraktaki bozuklukların giderilmesi için Toprak düzenleme, toprak ıslahı işlemi muhakkak yapılmalıdır. Bunu en iyi ve en kolay şekilde Rekor Gelişim Toprak Düzenleyici gübresi ile sağlayabilirsiniz.
Elma için Rekor Gelişim Gübresi
Elma ağacı yetiştiriciliğinde karşınıza çıkacak bir çok sorunu çözebileceğiniz, hiç sorununuz olmadığını düşünseniz de daha verimli, kaliteli, iri, aroması tadı yüksek elma hasadı yapmanızı sağlayabilecek olan, Elma ağacı gübrelemesinde kullanmanızı şiddetle tavsiye ettiğimiz bu ürün, son derece ucuz ve çok az kullanım oranına sahip doğal bir üründür, organik bir gübredir. Hiç bir yan etkisi yoktur.
Rekor Gelişim gübresi sayesinde diktiğiniz Elma fidanları çok hızlı bir şekilde köklenir ve büyür. Büyüyemeyen, meyve vermeyen bir fidanınız varsa büyümeye başlar ve meyve verir. Elma ağacınız Çiçeklerin dökülmesi, meyveye yatmaması gibi sorunlar yaşıyorsa eğer, bu sorunları ciddi oranda azaltıp yok edebilir. Meyve tutumunu en üst seviyeye çıkartarak meyvelerin bırakın kendi kendine dökülmesini, dolu gibi doğal afetlerden en az zarar görmesini sağlar. 100 Beygir traktörle süremediğiniz bahçenizi – tarlanızı 1 Beygir ile dedeleriniz zamanındaki gibi sürmeye başlarsınız. Toprağınız yumuşacık olur ve bütün fiziksel özellikleri iyileşir. Toprağınızın su tutma kabiliyeti öyle artar gibi, Rekor Gelişimi kullandığınız fidan ve ağaçlar arasında susuzluktan dolayı kuruma, diğer Rekor Gelişim gübresini kullanmadığınız ağaçlardan önce olması söz konusu değildir. Yani Elma ağaçlarınız daha az su ister. Elma ağacınız da kanser, kuruma ve mantari hastalıkları daha az görürsünüz yada hiç görmezsiniz. Akdeniz sineği gibi zararlıları neredeyse hiç göremezsiniz. Yapraklar canlı renkli, kalın, geniş , uç kuruması olmayan bir halde olup, Öyle verimli, kaliteli ve lezzetli Elma meyvesi olur ki, zaten bu durumda zirai ilaçları daha az kullanmaya başlarsınız, bir süre sonra hiç kullanmadığınız noktaya dahi gelebilirsiniz. 15- 20 gün daha erken Elma hasadı yaparsınız, yani erkencilik olur, hem de Ürettiğiniz Elma meyvesinin raf ömrü uzundur. İşte bütün bu olumlu sonuçları cebinizden ilave bir masraf çıkartmadan, masrafsız olarak yapabiliyor olmanız işin en güzel tarafıdır. Çünkü Rekor Gelişim sınıfının en ekonomik, en ucuz, en az kullanım oranına sahip, en etkili doğal ve organik toprak düzenleyici gübredir. Rekor Gelişim gübresini kullanırken , toprak analizi sonucu tespit edilen standart oranlarda kullanmanız gereken kimyasal gübreleri 1/5 oranında azalttığınız için, kendi masrafını çıkartacak kadar ucuzdur. Rekor Gelişim katı formda olup toprak hazırlığı yapılırken toprağa verilir. 5-10 cm toprak altına girmesi yeterlidir. Sonbahar, kış ve erken bahar dönemimde uygulandığında, yani yağışların devam ettiği dönemde uygulanırsa çapalama işlemi gerektirmez.
Elma Besleme Programı
Elma besleme programı, elma ağacı gübreleme programındaki gübrelerin uygulama dönemlerini, uygulama dozlarını, bitkinin gelişim durumuna göre tavsiye eder. Besleme programında gerek aylara göre atılacak gübreler, damlama gübreleme ile damla gübresi çeşitleri, yapraktan gübreleme için yaprak gübresi çeşitleri, tabandan gübreleme için taban gübresi çeşitleri vardır. Aşağıdaki linkten elma gübreleme programına ulaşabilirsiniz.